Beste groentes om te eten


Iedereen weet dat groentes gezond zijn. Daarom wordt ook aangeraden om er 250 gram per dag van te eten. Maar de vraag is nu, welke groentes zijn nu het gezondste? Daarom hebben we de 5 gezondste groentjes op een rijtje gezet.


Wortels
Buiten dat wortels erg lekker zijn, zijn ze ook nog eens kerngezond. Wortels bevatten het stofje betacaroteen wat erg goed is voor je ogen. Ook zijn wortels erg goed voor een egale huid. En tot slot bevatten wortels A, B, C en K.


Spinazie
Spinazie bevat veel ijzers, om deze reden staat deze groente bekend als het krachtvoer van Popeye. Wat veel mensen echter niet weten is dat er in spinazie veel vitamine A, B2, B6, C en K. Hierdoor zorgt spinazie ervoor dat je darmen goed werken en dat je sterke botten behoudt.


Boerenkool
Boerenkool is echt sportersvoedsel voor in de winter! Deze groente bevat erg veel voedingstoffen en vezels, ook zit hij bordenvol met vitamine A, C en K en nog de mineralen koper, calcium en kalium. Doordat boerenkool zo vol zit met deze voedingstoffen kun je het sporten langer volhouden.


Spruitjes
Niet iedereen vind spruitjes lekker, toch is het erg belangrijk dat deze groenten wel gegeten wordt. Spruitjes zitten vol met vitmanice C, foliomzuur, ijzer, calcium en tot vitamine K.


Rode bieten
Ook de Rode biet helpt bij het verbeteren van je sportprestaties.  Het eten van rode bieten en het drinken van rode bietensap helpt bij het verbeteren van je duurprestaties zoals hardlopen, fietsen etc. Ook wordt je bloed gezuiverd en je lever ontgift door deze groentes.

 

 

Bel me terug
Geef uw telefoonnummer door en wij bellen u terug