Goede hardloopschoenen


Ben je nog op zoek naar goede hardloopschoenen? Waar kijk je dan naar, kijk je alleen naar de kleur en het design of zijn andere zaken belangrijker? Het uitkiezen van een schoen kan het verschil zijn tussen het langdurig trainen en het naar je zin hebben of het oplopen van een blessure waardoor je helemaal niet meer kunt trainen.
 

wanneer vervang je ze? Als je buitenzool van je schoen versleten raakt ben je eigenlijk al te laat met het vervangen van je schoenen. Deze zool zorgt voor demping, als deze zool beschadigt raakt is de kans op blessures erg groot. Dit wilt niet zeggen dat je meteen je oude schoenen weg moet gooien, neem ze bijvoorbeeld mee naar de winkel en laat ze zien aan een expert. Experts kunnen aan de slijtage op jou schoenen zien wat voor loper jou bent en kan aan de hand hiervan de juiste schoen voor jou uitkiezen.
 

Zorg voor de juiste maat
Als je hardloopschoenen gaat kopen moet je zorgen dat je dezelfde sokken aan hebt als tijdens het hardlopen. Op deze manier voorkom je dat de schoen toch anders valt als dat hij in de winkel was. Ook is het handig om je voeten te laten meten door een expert zodat hij voor jou de ideale schoen uitzoekt.


Testrondje
Zorg dat je tijdens het rennen ook een testrondje rent. Als je loopt zullen je schoenen anders vallen dan wanneer je rent. Alleen tijdens een testrondje kun je erachter komen of ze echt goed zijn. Probeer meerdere schoenen tijdens een testrondje om zo de verschillen te voelen. Ook kun je tijdens het testrondje voelen over er scherpe randen zitten aan de binnenkant van je schoen, deze kunnen op lange duur blaren en schuurplekken veroorzaken.


Ruimte voor je tenen
Zorg dat je bij je hardloopschoenen ruimte overhoudt bij je tenen. Als je gaat staan schuiven je voeten een klein stukje naar voren. Er moet minimaal 4 millimeter ruimte zijn tussen de top van je teen en de rand van je schoen.


Extra ondersteuning
Heb jij in je dagelijkse schoenen steunzolen of aangepaste schoenen? Dan zal dit in je hardloopschoenen nog extra belangrijk zijn. Om verdere blessures te voorkomen is dit extreem belangrijk.


Goedkoop of duur
De vraag van veel mensen luidt als volgt: zijn duurdere schoenen ook altijd beter. Het antwoord is hierop nee! Het gaat er om dat het voetbed past bij jouw voeten. Wel is het vaak dat duurdere schoenen zoals Nike, Craft, addidas etc langer meegaan dan B merken.

 

 

 

Bel me terug
Geef uw telefoonnummer door en wij bellen u terug