Wat is jouw doel in 2020?

Laten we bij het begin beginnen. One step at a time. Weet je waar je aan wilt werken, heb je een doel of een wens? Heb je al een idee hoe je dat gaat bereiken of weet je niet waar je moet beginnen? Het eerste is iets wat je jezelf af moet vragen. En dat laatste, daar kunnen wij je bij helpen! Dus stay tuned…


Stap 1
Stel voor jezelf een doel. Wat wil je bereiken? Als we een doel stellen, willen we graag dat het SMART is. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Wanneer een doel deze eisen niet bevat, is het slechts een wens. “Ik wil in 2 maanden 20 kilo afvallen”, is niet realistisch. “Ik wil fit zijn”, is niet specifiek en dus ook niet meetbaar. Want wat betekent fit zijn voor jou? Betekent dat een halve marathon kunnen rennen of een volledige voetbalwedstrijd kunnen spelen of simpelweg achter je kinderen aan kunnen rennen in de speeltuin? Een goed voorbeeld is: Ik wil over 6 maanden 5km kunnen hardlopen binnen 30 minuten. 


Stap 2
Wat heb je ervoor over om dit te bereiken? Welke dingen wil jij opgeven of juist wel doen om je doel te bereiken. Ga je momenteel 3 keer per week uit eten, wil je dat dan beperken tot 1 keer per week? Ik zeg willen omdat, je het prima kan. Wil jij op zaterdag tot 11:00 op bed liggen of wil je er om 10:00 uit en een uurtje sporten?


Stap 3
Hoe graag wil jij het? Voel je de noodzaak om te veranderen? Want als je het mij vraagt, gaat het je alleen lukken als je de noodzaak voelt. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat mensen pas actie ondernemen wanneer de huisarts gezegd heeft dat het moet. Terwijl je eigenlijk diep van binnen al een tijd wist dat het roer om moet.  


Stap 4
Wat heb je nodig om dit te bereiken? Best een lastige vraag om te beantwoorden. Misschien heb je geen idee hoe je het aan moet pakken. Wat voor training moet je volgen? Wat moet je eten en wat is gezond voor jou? Hoe je jouw levensstijl kunt veranderen?

 

Heb je alles op een rijtje gezet voor jezelf en loop je bij stap 4 vast? Neem dan contact op met ons! Want wij zijn er om jou te helpen bij het bereiken van je doelen. Zien we jou binnenkort bij CK Active om het beste uit jou naar boven te halen! 

 

Bel me terug
Geef uw telefoonnummer door en wij bellen u terug