Wel of geen light producten

 

Er zijn van bijna alle producten wel light varianten tegenwoordig. Je hebt de bekende producten zoals cola light en multivitaminen zonder suiker etc. tegenwoordig heb je de meest gekke producten zoals light chips en zelfs bier. Maar is dit een goede ontwikkeling of is dit iets wat we tegen moeten houden?


Voor
Veel mensen vinden dat ze voldoende calorieën binnen krijgen en kiezen hierom light producten om zo hun calorie inname te beperken. Natuurlijk zien zij ook in dat overmatig gebruik van deze producten ook schadelijk is voor je gezondheid. Vaak wordt er gezegd dat de suikers die in frisdrank zitten schadelijker zijn dan de zoetstoffen die in light producten zitten.


Tegen
In de light producten zitten stoffen die je lichaam niet kent en schadelijk zijn voor je gezondheid. Aspartaam is hier een voorbeeld van. Dit is een stofje die vaak in dit soort producten zit en op allerlei manieren je hersenen voor de gek houden wat nooit goed kan zijn. Deze mensen eten en drinken liever met mate dan alles eten en drinken waar onbekende stofjes inzitten.


Hoe schadelijk zijn deze zoetstoffen nou eigenlijk?
Al jaren lang gaan er horrorverhalen rond over de zoetstoffen die in lightproducten zitten. Vaak worden deze stoffen zelfs in verband gebracht met ziektes zoals kanker. De stof die hier het vaakst mee in verband wordt gebracht is aspartaam. Sommige foodblogs geven aan dat deze stof extreem slecht voor je is, omdat bij de afbraak van deze stof methanol vrij komt waarvan bekend is dat dit een giftige stof is. Maar deze stof komt ook vrij bij het eten van fruit. Als je een glas cola light drinkt komt er even veel methanol in je lichaam dan wanneer je een klein appeltje eet. Dus hieruit blijkt dat light producten helemaal niet zo extreem slecht voor je zijn als wat sommige media zeggen. Wel is het natuurlijk altijd beter om het met mate te drinken en het liefst water/koffie/thee.

 

Bel me terug
Geef uw telefoonnummer door en wij bellen u terug