Simone van Hagen

Een tijdje geleden vroeg een cliënt met flink overgewicht mijn hulp. Alles had hij geprobeerd of gedaan. Telkens viel hij kilo’s af. Telkens kwamen de kilo’s er weer aan. Moedeloos werd hij ervan. Herken je dat? Je begint enthousiast en fanatiek met sporten. Je hebt zelfs een personal trainer in de arm genomen om je te begeleiden naar jouw gezondheidsdoel. Je vindt sporten eigenlijk helemaal niet leuk. Je doet het voor een reden. Afvallen, fitheid, soepeler in de heupen noem maar op. Prima doelen zou je zeggen. En toch om de een of andere reden lukt het je niet om het langdurig vol te houden. Alle goede bedoelingen ten spijt.

De cliënt wilde niets liever dan afvallen. Hij wist niet beter dan dat hij al van kinds af aan goed in het vet zat en de strijd tegen de overtollige kilo’s had gestreden. Toen ik hem vroeg wat er zo belangrijk voor hem is om af te vallen, antwoordde hij ‘dan voel ik me beter’.  Mijn volgende vraag verbaasde hem… Ik vroeg hem ‘hoe weet je dat?’ Dat heb ik natuurlijk al eens eerder ervaren. Interessant. Want wat maakt het dan dat het je nog niet gelukt is, althans, niet langdurig of zelfs permanent? Daar had hij geen antwoord op. Logisch, want als hij bewust had geweten wat hem tegenhield, had hij het met al zijn wilskracht allang opgelost. Klinkt logisch toch?

Op mijn volgende vraag wat het voor hem zou betekenen wanneer het hem wel lukt om op zijn streefgewicht te blijven’, antwoorde hij ‘dan leef ik langer’. Aha nu kwamen we al dichter in de buurt van zijn overtuigingen. En wat is daar belangrijk aan, ‘langer leven?’ vroeg ik hem. Ik zag zijn hersenen kraken….. toen brak hij. Dan ben ik er voor mijn kinderen en kleinkinderen, dat vind ik belangrijk. Nu hadden we het echte doel te pakken. Nu nog op zoek naar de oplossing.

Het antwoord om permanent van zijn overgewicht af te komen, zodat hij meer kans had om langer te leven, lag verscholen in zijn onbewuste mind. Tijdens onze tweede sessie ging hij, in hypnose, terug naar zijn kindertijd. Terug in zijn herinneringen waar hij als 5-jarig jongetje in een auto ongeluk geraakte. De andere gezinsleden hadden lichamelijk letsel opgelopen. Hij had niets! Hij was een mollig manneke. Met zijn 5-jarige logica maakte zijn briljante brein op dat moment de connectie met het feit dat hij ongedeerd is gebleven door zijn beschermende vetlaagje. Een overlevingsstrategie was geboren.

Wist je dat 95% van al ons handelen op onbewust niveau plaatsvindt? En dat we niet worden gestuurd door vrije wil, maar grotendeels door onbewuste processen.

In onze onbewuste mind liggen al onze overtuigingen, waarden, belemmeringen, gewoonten. In onze bewuste mind (5%) zit onze wilskracht, logica en ons echo. Met die 5% wilskracht nemen we het dus op tegen die 95%. Dat is gelijk aan een mini kabouter tegen de Hulk. Onbegonnen werk. Jouw onbewuste brein heeft het beste met je voor, altijd. Sommige van die positieve intenties of strategieën uit je jonge kinderjaren, werken nu echter niet meer voor je. Dus moeten we ervoor zorgen dat jouw onbewuste mind met je mee wil bewegen, op een andere manier die dezelfde waarde vervult als het oude gedrag deed.

Hoe zou het voor jou zijn wanneer je voorgoed van de strijd tegen jezelf af bent? Voorgoed afrekent met belemmerende overtuigingen die jou weerhouden lekker in je vel te zitten zodat jij die dingen kunt doen die jou gelukkig maken.

Ik ben Simone van Hagen, gediplomeerd hypnotherapeut. Opgeleid door Edwin Selij van het Hypnose Instituut Nederland. Ik help je graag de beste versie van jezelf te worden.

 

 

 

CK Active your private gym

Trainer: Simone van Hagen

Ervaring: Online specialist

E-mail: info@ckactive.nl

Mobiel: 06 - 50 52 88 18 (Koen)

Bel me terug
Geef uw telefoonnummer door en wij bellen u terug